Kedves leendő Pácienseim! Jelenleg minden időpont megtelt, kérem látogasson vissza az oldalra később!

Az ONLINE PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ lényege, hogy otthona elhagyása nélkül email-en vagy skype kapcsolaton keresztül konzultáljon szakemberrel és közösen találjunk megoldást személyes problémáira.

A klasszikus pszichológiai tanácsadás során a segítségnyújtás mindig egy személyes, négyszemközti helyzetben történik, ahol a szakember egy biztonságos légkörben igyekszik megoldást nyújtani a tőle segítséget kérő számára. Bizonyos esetekben azonban ez a személyes találkozás nem lehetséges vagy annak körülményei nehezítettek, így például:

  • pszichés problémája vagy mozgásbeli akadályoztatottság miatt nem képes eljutni a megfelelő szakemberhez,
  • lakóhelye túl messze esik a megfelelő szakrendeléstől, így időben és anyagilag is nagy terhet jelentene a szakmai segítség igénybevétele,
  • külföldi tartózkodás esetén nem érhető el anyanyelvén a kívánt szakmai segítség,
  • a hagyományos szakrendeléseken nehéz felvállalni a problémáját, esetleg idegenkedik annak légkörétől vagy egyszerűen csak nehéz megtenni az első lépést a segítség kérésében,
  • nem tudja pontosan eldönteni kihez is kellene fordulnia a problémájával,
  • munkája, egyéb elfoglaltsága mellett nehezen tud időt szakítani a személyes tanácsadás igénybevételére.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a hagyományos pszichoterápiás tanácsadás nem minden esetben helyettesíthető a tanácsadás ezen új formájával. Súlyos krízishelyzetek és pszichés problémák esetén a megfelelő szakrendelés megtalálásában és az ahhoz való eljutásban tudok segítséget nyújtani a hozzám fordulók számára.

internet-1028794_1920HOGYAN MŰKÖDIK AZ ONLINE TANÁCSADÁS?
A kapcsolatfelvétel először egy email-ben történő regisztráció segítségével kezdődik. A bejelentkező levélben kérem tájékoztasson röviden a megoldani kívánt problémáról, a konzultációkkal kapcsolatos Önben felmerülő kérdésekről. A válaszlevélben megbeszéljük milyen lehetőségei, formái vannak az adott probléma megoldásának, körülbelül hány alkalmat vesz igénybe a segítségnyújtás, illetve rögzítjük a tanácsadás egyéb kereteit, feltételeit. Ezek és minden egyéb felmerülő kérdés tisztázása után egy közösen előre egyeztetett időpontban kerül sor a skype-on való kapcsolatfelvételre.

Minden egyes konzultációs alkalom ideje 50 perc. Ezek rendszeressége a probléma jellegétől függ, általában heti 1 alkalom, de lehet ettől sűrűbb vagy ritkább is.